Приготування такого смачного варення займає близько трьох діб, але результат безумовно того варто. По цьому рецепту виходить прозоро-бурштинове варення з цільних ранеток, яке за смаком і ароматом дуже нагадує свіжі яблука.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати прозоре варення з райських яблук з хвостиками просто! Плоди ретельно промиваємо під струменем води, відбираючи тільки чисті плоди без слідів гниття. У підстави проколюємо зубочисткою або шпажкою.

Цукор-пісок висипаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь.

Через 2 хвилини додаємо лимонну кислоту.

Варимо, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру і прозорості.

В отриманий сироп висипаємо фрукти і на середньому вогні доводимо до кипіння. Далі варимо протягом 10 хвилин.

Потім вимикаємо вогонь, зверху накриваємо тарілкою відповідного розміру і як би «топимо» її в сиропі. Зверху встановлюємо гніт (відмінно підійде наповнена водою трилітрова банка), для того, щоб ранетки були повністю покриті сиропом і залишаємо просочуватися на 10-12 годин.

Процедуру повторюємо мінімум 3 рази. Готовність перевіряйте за ступенем прозорості яблук.

Готовий продукт розливаємо в простерилізовані банки. Закатуємо і залишаємо до повного охолодження.

Неповторне прозоре варення повністю готове до вживання. Приємного апетиту!

Варенье