Яблука варяться в цукровому сиропі в три підходи. Після перших двох вони залишаються на ніч, щоб просочитися сиропом. Гаряче варення розливають по банках і щільно закривається кришками.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 125 мл
Процес приготування:
Готувати прозоре варення з ранеток цілком на зиму легко! Яблука ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Проколюємо їх за допомогою зубочистки або виделки для фруктів.
В підходящу ємність насипаємо цукровий пісок, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Відправляємо в отриманий сироп яблука, вимикаємо вогонь і залишаємо на ніч, щоб вони просочилися сиропом.
наступного дня доводимо до кипіння і варимо протягом 5 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворюється. Вимикаємо вогонь і знову залишаємо варення на ніч.
На третій день повертаємо яблука в сиропі на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні протягом 10 хвилин, іноді помішуючи.
Банки ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і розливаємо в них варення з яблук у сиропі.
Закриваємо всі кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Готове варення зберігаємо в сухому прохолодному місці. Дістаємо його взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варенье