З ревеню імбиру можна приготувати смачне і корисне варення. Оригінальне ласощі ідеально підходить для чаювання і чудово розбавить достаток звичних солодких заготовок.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Імбир – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з ревеню з імбиром. Ревінь промиваємо під водою, очищаємо його тонкий верхній шар – плівку, а потім нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо в глибоку каструлю.

Заливаємо нарізані стебла водою і ставимо на вогонь. Кип’ятимо протягом 20 хвилин. За цей час ревінь повинен стати м’яким.

Знімаємо ревінь з вогню, даємо йому охолонути і подрібнюємо в блендері до стану кашки. Повертаємо масу в каструлю, засипаємо цукор, додаємо імбир.

З лимона вичавлюємо сік до решти інгредієнтів. Перемішуємо і ставимо на вогонь.

Варимо масу з ревеню на повільному вогні протягом 40 хвилин після закипання. Після чого варення готове.

Отримане ласощі можна розливати по сухим стерильним банкам і закривати кришками. Зберігати слід у прохолодному місці.

Варення з ревеню Варенье Ревінь на зиму Страви з ревеня