Простий і нереально смачний рецепт повидла з райських яблучок в домашніх умовах. Процес приготування займає мінімум часу, а задоволення доставляємо максимум! Готове повидло відмінно тримає форму, їм можна просочувати коржі домашніх тортів, додавати в сир або подавати з тонкими млинцями.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Ранетки – 4 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Готувати повидло з ранеток через сито на зиму просто! Ранетки ретельно промиваємо, у зіпсованих плодів обрізаємо «хворі» ділянки, видаляємо гілочки.

Підготовлені плоди перекладаємо в каструлю відповідного розміру, бажано з емальованим покриттям.

В ємність додаємо 200 мл води і ставимо на середній вогонь.

Пропарюють фрукти приблизно 40 хвилин, до м’якості. Перевірити готовність дуже легко – достатньо проколоти м’якоть шпажкою.

М’які яблука викладаємо на металеве сито і перетираємо з допомогою силіконової лопатки або звичайної ложки.

Отримуємо пюре досить рідкої консистенції.

Отриману масу перекладаємо назад в каструлю, додаємо два кілограми цукру і ретельно перемішуємо.

Ставимо на повільний вогонь, постійно помішуючи, не дозволяючи майже готовому повидла пригоріти. Варимо до легкого загустіння, приблизно 10-15 хвилин.

Гарячу масу розкладаємо ополоником по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо. Наповнену тару перевертаємо (ставимо на кришки), накриваємо рушником і даємо охолонути.

Наше готове повидло. Приємного апетиту!

Варенье Джеми Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблук