Яблука проколюються дерев’яною паличкою і варяться в три підходи в цукровому сиропі з лимонною кислотою. Потім гаряче варення розливається по простерилизованным банкам і закочується. Воно виходить дуже смачним і красивого бурштинового кольору.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ранетки – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 2 склянки
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати прозоре варення з ранеток з хвостиком на зиму легко! Відбираємо цілі яблука без пошкоджень, добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо їх на паперовому рушнику і протикаємо з допомогою зубочистки в місці, де знаходиться хвостик.
Приступаємо до приготування сиропу. У глибоку каструлю висипаємо цукровий пісок і заливаємо його питною водою. Ставимо на невеликий вогонь і варимо, поки цукор повністю не розчиниться.
Тепер додаємо лимонну кислоту. Сироп повинен почати активно пузиритися. Перемішуємо і продовжуємо варити, поки він не стане прозорим.
Відправляємо в наш цукровий сироп ранетки і варимо їх протягом 10-13 хвилин на середньому вогні.
Знімаємо ємність з варенням з плити і кладемо на яблука чисту тарілку. Зверху встановлюємо банку з водою, щоб вийшло подобу вантажу. Це необхідно, щоб ранетки купалися в сиропі. Залишаємо таким чином на 11-12 годин.
Знімаємо банку з тарілкою і доводимо варення до кипіння на маленькому вогні. Далі знімаємо каструлю з плити і даємо постояти 10-12 годин для повного остигання. Повторюємо цей крок ще два рази.
Після третього разу розливаємо гаряче варення з простерилизованным банкам і щільно закочує їх кришками. Закутуємо все в плед або рушник і залишаємо до повного охолодження.
Відправляємо банки з варенням в темне прохолодне місце для зберігання. Дістаємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варенье