Прості рецепти завжди вважаються класикою, і це – не виняток для варення з груш. Воно готується просто, виходить густий консистенції і має шикарний бурштиновий колір. З цього рецепту можуть починати своє кулінарне творчість молоді господині.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати простий рецепт варення з груш в домашніх умовах. Груші промийте холодною водою і видаліть у них шкірку і насіннєві коробочки. Потім груші наріжте на скибочки і зважте їх, адже для гарного варення важлива правильна пропорція фруктів і цукру.

Потім нарізані груші засипте розрахованим кількістю цукру і залиште на 2 години. Це час потрібно, щоб груша дала сік, хоча воно залежить і від соковитості плодів.

Груші з цукром кілька разів перемішайте.

Потім перекладіть грушеву масу в посуд для варіння варення і помістіть її на середній вогонь.

Варіть грушеве варення протягом 45 хвилин або можете поварити двічі по 5 хвилин з перервою для повного остигання. Вибирайте самі.

Готове варення остудіть і розлийте по заздалегідь простерилизованным баночках. Баночки герметично закупорьте і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Варення з груш на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів