Чорницю з великою впевненістю можна назвати справжнім джерелом вітамінів. І для того, щоб вітаміни надходили в наш організм круглий рік, в літній період необхідно подбати про заготовках. В рецепті, представленому вашій увазі, ми пропонуємо приготувати густе чорничне варення без варіння, що в значній мірі допоможе вам заощадити власний час і сили.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з чорниці густе легко! Чорницю для початку необхідно перебрати. Потім акуратно промийте ягоду кілька разів. Потім викладаємо ягоду, засипавши її цукром в каструлю і ставимо на вогонь. Через кілька хвилин почніть акуратно перемішувати вміст каструлі.

Варимо чорницю з цукром на середньому вогні протягом двадцяти хвилин. наше варення вийде досить густої консистенції за рахунок того, що в ньому повністю відсутня вода – тільки сік, який виділила ягода.

після вказаного часу варення можна розливати в чисті сухі банки. Закриваємо банки пастеризованими кришками і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення з чорниці на зиму Варенье Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму