Варення по цьому рецепту виходить дуже схожим по смаку й аромату на свіжі плоди. Приготування не займе багато часу, а от отримані заготовки зберігаються в погребі до п’яти років.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати прозоре варення з яблук часточками п’ятихвилинка. Для збереження цілих часточок, краще всього використовувати яблука твердих сортів. Відмінно підходить «Антонівка» та «Смугасті осінні».
Приготуємо сироп: воду змішуємо з цукром і на повільному вогні доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо. В цей же час нарізаємо яблука тонкими шматочками, приблизно по 0,3 див. виймаємо серцевину разом з усіма кісточками. Шкірку так само за бажанням можна видалити.
Далі яблука пересипаємо в отриманий сироп і варимо на середньому вогні, постійно помішуючи, не більше 5 хвилин.
Готове варення розкладаємо по стерильним банкам, закручуємо кришками і під рушником залишаємо остигати.
Після остигання прибираємо заготовки в темне прохолодне місце. Приємного апетиту!
Варенье