Якщо ви не знаєте, як зварити варення, але вам дуже хочеться приготувати його на зиму, цей рецепт стане вашим порятунком. Процес приготування максимально простий. Вам знадобиться всього два інгредієнти і годину вільного часу.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Готувати сире варення з чорниці на зиму просто! Пересипте чорницю в таз або глибоку каструлю. Спочатку нам необхідно перебрати всі ягоди від сміття. Уважно огляньте чорницю, прибираючи різний листочки та інші лісові трофеї. Після цього кілька разів промийте ягоду в теплій воді. Перемістіть чорницю в друшляк і залиште її на кілька хвилин. За цей час з поверхні ягід стече практично вся рідина. Розкладіть На столі кухонні рушники. Перемістіть на них ягоди і залиште сушитися. Після цього перекладіть ягоди в будь-яку ємність.

Подрібнювати чорницю можна будь-якими зручними для вас способами. Ви можете використовувати дерев’яну толкушку. Проте будьте готові до того, що деякі ягоди можуть залишитися цілими. Якщо на вашій кухні знайдеться блендер, ви сміливо можете використовувати його. Він добре розімне усі ягоди, перетворивши їх в однорідне пюре.

Поступово починаємо додавати до ягід цукор. Якщо ви любите солодке, його кількість можна збільшити. Після кожного додавання добре розмішуйте отриману ягідну масу. Слідкуйте за тим, щоб цукор рівномірно розподілився. Перемішувати варення рекомендується дерев’яною ложкою.

Залиште готове ягідне пюре при кімнатній температурі приблизно на 24 години. Не забувайте періодично перемішувати варення, щоб цукор зміг розчинитися.

Приступаємо до підготовки банок. Є два способи, за допомогою яких ви зможете їх простерилізувати. Ви можете просто обшпарити кожну банку окропом і перемістити їх на кухонний рушник, щоб вони висохли. Більш надійним способом буде обробка банок з допомогою звичайного чайника. Наповніть його холодною водою і поставте на вогонь. Коли вода почне повільно закипати, розташуйте банку на носику чайника. У неї повинен надходити пар. Потримайте банку в такому положенні протягом 5-7 хвилин. Після цього поставте її на рушник і дочекайтеся, коли вона повністю высохнем. Уважно стежте за тим, щоб у банку або варення не потрапила вода. Тоді продукт швидко псується, і ви не зможете насолодитися його смаком взимку.

Обережно наповніть кожну банку чорничним варенням. Накрийте їх кришкою. Зберігати варення можна в холодильнику або в коморі.

Чорничне варення готове. Тепер ви зможете в будь-який час року насолодитися його солодким смаком. Таке варення можна додавати у випічку або подавати як соус до такої страви, як вареники. Настав час спробувати, що ж у нас вийшло.

Варення з чорниці на зиму Варенье Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму