Варення по цьому рецепту виходить дуже схожим по смаку й аромату на свіжі плоди. Приготування не займе багато часу, а от отримані заготовки зберігаються в погребі до п’яти років.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати прозоре варення з яблук часточками п’ятихвилинка. Для збереження цілих часточок, краще всього використовувати яблука твердих сортів. Відмінно підходить «Антонівка» та «Смугасті осінні».

Приготуємо сироп: воду змішуємо з цукром і на повільному вогні доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо. В цей же час нарізаємо яблука тонкими шматочками, приблизно по 0,3 див. виймаємо серцевину разом з усіма кісточками. Шкірку так само за бажанням можна видалити.

Далі яблука пересипаємо в отриманий сироп і варимо на середньому вогні, постійно помішуючи, не більше 5 хвилин.

Готове варення розкладаємо по стерильним банкам, закручуємо кришками і під рушником залишаємо остигати.

Після остигання прибираємо заготовки в темне прохолодне місце. Приємного апетиту!

Варенье