З величезним задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом неймовірно смачною пшеничної каші, приготовленої на молоці та воді. Текстура каші виходить досить ніжною. Чудовий варіант для ситного корисного сніданку. Приготуйте, і ваші домашні не залишаться байдужими!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 0,5 ст.
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Пшенична крупа – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пшеничної каші на молоці та воді? Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи. Я завжди використовую для цих цілей кухонні ваги.
Зважену пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
Промиту крупу викладіть в каструлю. Після чого відміряйте необхідну кількість питної води і влийте в каструлю, додайте трохи солі.
Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин.
Після чого влийте необхідну кількість молока попередньо зігрітого до теплого стану.
Знову доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть пшеничну кашу ще 15 хвилин.
Коли рідина практично вбереться – каша буде готова.
У готову кашу додайте необхідну кількість вершкового масла.
Перемішайте і зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
Приготовану пшеничну кашу на молоці та воді розкладіть по порційних тарілках.
Приємного апетиту!
Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша на воді і молоці