Пшенично-житній хліб, спечений у хлібопічці Редмонд, завжди виходить вдалим, так він і більш корисний, ніж чисто білий хліб. М’який пористий м’якуш з хрусткою скоринкою багатьом доводиться по смаку. Додавання трохи горілки в тісто не дає впасти верхівці хліба після випічки.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Житнє обдирне борошно – 160 гр.
- Вода – 400 мл
- Солод житній ферментований – 15 гр.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати пшенично-житній хліб в хлібопічці Редмонд легко! Для закладки інгредієнтів дістаньте відерце хлібопічки і кладіть продукти в тій послідовності, яка вказана в інструкції. Налийте у відро чисту воду домашньої температури. У неї насипте потрібну кількість солі і цукру і налийте рослинне масло.
Зважте на домашніх вагах потрібну кількість пшеничного борошна.
Борошно просійте її на сито відразу у відро, тільки нічого не перемішуйте. Потім зважте потрібну кількість житнього борошна. Співвідношення цих двох видів борошна можете змінити на свій розсуд, тільки щоб збереглася загальна кількість борошна.
Житнє борошно також пересипте в відерце через сито.
Потім насипте поверх борошна відміряну кількість житнього солоду. Саме цей солод додасть хлібу справжній житній аромат і гарний сірий колір.
Потім насипте в відерце дріжджі, сухе або швидкодіючі.
Відерце з інгредієнтами помістіть в хлібопічку і закрийте кришку. Встановіть програму №14 «Житній хліб», вага – «750 г», колір кірочки – «Середній». Потім увімкніть кнопку «Старт/Стоп». Час випічки встановиться за замовчуванням.
Під час програми замісу обов’язково перевірте стан колобка тесту. Він повинен тримати форму, бути однорідної текстури і мати матово-блискучий колір. Неправильне стан колобка виправте додаванням борошна або води.
До закінчення програми кришку хлібопічки на відкривайте. Спечений пшенично-житній хліб перекладіть на грати і остудіть.
Потім можете готову буханець зважити.
Остуджений хліб наріжте на шматочки і можете подати до столу. Щоб зберегти хліб свіжим, помістіть його в поліетиленовий пакетик.
Смачною і вдалою випічки!
Житній хліб в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Редмонд Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці