Хліб, приготовлений вдома, не йде ні в яке порівняння з магазинної випічкою. Він і пахучіше, і смачніше, і абсолютно безпечний за якістю та складом. При наявності хлібопічки приготування домашнього хліба взагалі не викликає ніяких складнощів: потрібно лише закласти відміряні інгредієнти в чашу і вибрати потрібну програму. За вказаний час прилад і тісто замісить, і створить всі умови для вистоювання, і рівномірно запече до хрусткої скоринки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 205 мл
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Насіння льону – 1 ч. л.
  • Житні висівки – 2 ч. л.
  • Молоко сухе – 1 ст. л.
  • Борошно цільнозернові – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати пшеничний хліб з цільнозерновий борошна в хлібопічці, вливаємо в форму хлібопічки нагріту до теплої температури воду в зазначеній кількості, відразу додаємо рослинне масло без запаху.

Потім додаємо сіль та цукровий пісок.

Слідом відправляємо в чашу лляні насіння. Замість них також можна додати насіння соняшнику, подрібнені горіхи, конопляне насіння, мак та інші подібні добавки за особистим уподобанням.

Всипаємо в чашу висівки. Вони можуть бути пшеничними, житніми, вівсяними, в залежності від бажання і наявності конкретного продукту. До речі, можна їх і зовсім не додавати – на процес випічки хліба це не вплине, але знизить харчову цінність виробу.

Наступний крок – додавання сухого молока.

Далі просіваємо пшеничне та цільнозернове борошно, щоб збагатити її повітрям перед замісом тіста. Висипаємо в чашу поверх рідин.

В останню чергу кладемо поверх борошна сухі дріжджі.

Поміщаємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришкою і ставимо програму випічки хліба з борошна грубого помелу. У різних моделях хлібопічок назва програми відрізняється. Орієнтуємося на параметри часу (орієнтовний час – 3,5 години) і ваги буханки (500 грам). Ступінь піджареної скоринки вибираємо за бажанням. Натискаємо кнопку старту. Після того, як програма завершить свою роботу, можна діставати форму з готовим хлібом. Перевертаємо її догори дном і дістаємо гарячу хлібину. Виріб кладемо для охолодження на решітку, щоб не з’являвся конденсат, який зволожить скоринку. У остиглого хліба пухкий, среднепористый м’якуш і хрустка скоринка середньої щільності.

Приємного апетиту!

Житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці LG Хліб на молоці у хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці Цільнозерновий хліб в хлібопічці