Домашній м’який хліб – це завжди апетитно і смачно. Спробуйте простий рецепт ніжного бородінського хліба в хлібопічці з додаванням солоду. Здивуйте рідних!


Інгредієнти: на .

  • Житнє обдирне борошно – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сухий квас з солодом – 120 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Оцет яблучний 6% – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати бородинський хліб з солодом в хлібопічці. Сухий солод заливаємо невеликою кількістю окропу, ретельно розмішуємо і залишаємо на 8-10 хвилин.

В хлібопічку встановлюємо потрібну лопатку для замісу. Далі просіваємо сюди два види борошна і сіль.

Потім вливаємо мед. Краще всього використовувати рідкий і темний продукт. Також додаємо солод, оцет, дріжджі, рослинна олія і воду.

Включаємо режим «житній хліб», який триває 3 години і 30 хвилин. Чекаємо повного приготування.

Гарячий ароматний хліб обережно витягуємо їх хлібопічки, нарізаємо і подаємо до столу. Готово!

Житній хліб в хлібопічці Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці LG Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці