Цей пиріг не тільки смачний, але ще й дуже гарний, так що він відмінно підійде як для свята, і для сімейного чаювання. Пиріг «Равлик» стане справжньою прикрасою вашого вечора, але швидко закінчиться, тому що смак буде просто неймовірним, особливо якщо присипати цукровою пудрою.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Вишня – 500 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг «Равлик» з вишнею? Висипати в ємність просіяне борошно, додати сіль і розпушувач. Туди ж додати м’яке, але ще не розтоплене вершкове масло. Борошно перетерти з маслом руками, щоб вийшла крихта. Влити кефір і перемішати з допомогою ложки або віночка. Вимісити еластичне тісто.

стіл Присипати борошном, щоб тісто не прилипало, і розкачати тісто, щоб воно було у формі квадрата. Взяти ролик або ніж і акуратно розрізати тісто на смужки шириною 4-5 см Під тісто можна підкласти дошку.

вишню Промити і обсушити на паперовому рушнику або серветці. Видалити кісточки за допомогою спеціального приладу. При його відсутності альтернативою можуть служити тонка паличка, скріпка або олівець. Викласти ягоди на кожну смугу тіста. Частину цукрової пудри змішати з крохмалем: він допоможе соку, який буде виділятися з ягід, загуснути і стати желеподібним. Посипати ягоди цією сумішшю: так вони не будуть розповзатися під час випікання.

Закрити ягоди тестом і перевернути ковбаску. Повторити цю дію з усіма смужками. Форму для випікання змастити маслом або застелити пергаментом і викласти в неї по колу ці закручені смужки з вишнею.

Розігріти духовку до 200 градусів і випікати вишневий пиріг «Равлик» протягом 30 хв. Повинна з’явитися рум’яна кірочка. Перевірити готовність блюда за допомогою проколу зубочисткою: якщо на ній не залишається тісто, значить, пиріг можна виймати з духовки. Необхідно дати йому трохи охолонути, посипати цукровою пудрою, після чого нарізати і подати до столу. Приємного апетиту!

Булочки Равлики Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на кефірі Пироги Пироги з вишнею