Пиріг або торт з чорною смородиною і красивою назвою «Чорний принц» користується великою популярністю і в даний час. Головною його умовою є темні коржі, тобто тісто з додаванням варення з чорної смородини, а креми до нього роблять різні в залежності від смаку господині. М’який і трохи вологий пиріг з приємною кислинкою цієї ягоди прикрасить і святковий стіл.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно – 2 ст.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Кефір – 1 склянка
- Варення з чорної смородини – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ст. л.
- Сметана – 300 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з чорною смородиною «Чорний принц»? У посуд для замішування тіста насипте один стакан цукру і розбийте до нього одне куряче яйце.
Виделкою або вінчиком збийте їх протягом 2-3 хвилин до однорідного стану.
Потім у цю суміш налийте смородинового варення і важливо, щоб воно було з кислинкою.
Потім насипте до цих інгредієнтів харчову соду і налийте стакан кефіру кімнатної температури.
Віночком все трохи перемішайте.
В цю рідку основу насипте через сито необхідну кількість пшеничного борошна і замісити тісто, щоб текстура була однорідною і без грудочок борошна.
Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і намажте її вершковим маслом. Замішане тісто вилийте у форму і ложкою вирівняйте його поверхню.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою. Випечений пиріг вийміть з духовки, трохи остудіть і розріжте на два коржі.
Для крему добре перемішайте в окремій мисочці сметану з другим склянкою цукру.
Один корж покладіть на плоску тарілку і нанесіть на нього 2/3 сметанного крему.
Поверх крему покладіть другий корж і намажте його іншим кремом. Пиріг декоруйте по своєму смаку.
Потім пиріг на 2 години поставте в холодильник для просочення.
Пиріг з чорною смородиною «Чорний принц» готовий. Можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачною і вдалою выпечки!
Пироги