Пиріг або торт з чорною смородиною і красивою назвою «Чорний принц» користується великою популярністю і в даний час. Головною його умовою є темні коржі, тобто тісто з додаванням варення з чорної смородини, а креми до нього роблять різні в залежності від смаку господині. М’який і трохи вологий пиріг з приємною кислинкою цієї ягоди прикрасить і святковий стіл.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Кефір – 1 склянка
  • Варення з чорної смородини – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ст. л.
  • Сметана – 300 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг з чорною смородиною «Чорний принц»? У посуд для замішування тіста насипте один стакан цукру і розбийте до нього одне куряче яйце.

Виделкою або вінчиком збийте їх протягом 2-3 хвилин до однорідного стану.

Потім у цю суміш налийте смородинового варення і важливо, щоб воно було з кислинкою.

Потім насипте до цих інгредієнтів харчову соду і налийте стакан кефіру кімнатної температури.

Віночком все трохи перемішайте.

В цю рідку основу насипте через сито необхідну кількість пшеничного борошна і замісити тісто, щоб текстура була однорідною і без грудочок борошна.

Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і намажте її вершковим маслом. Замішане тісто вилийте у форму і ложкою вирівняйте його поверхню.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою. Випечений пиріг вийміть з духовки, трохи остудіть і розріжте на два коржі.

Для крему добре перемішайте в окремій мисочці сметану з другим склянкою цукру.

Один корж покладіть на плоску тарілку і нанесіть на нього 2/3 сметанного крему.

Поверх крему покладіть другий корж і намажте його іншим кремом. Пиріг декоруйте по своєму смаку.

Потім пиріг на 2 години поставте в холодильник для просочення.

Пиріг з чорною смородиною «Чорний принц» готовий. Можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.

Смачною і вдалою выпечки!

Пироги