Простий і швидкий у приготуванні пиріг з чорницею і малиною стане для вас знахідкою в сезон ягід, коли часто просто не знаєш, що ж ще можна приготувати зі свіжих і таких корисних ягід. Обов’язково випробуйте рецепт, і результат порадує вас ніжністю тіста і соковитістю ягід.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки 20% – 200 мл
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Розпушувач тіста (для тіста) – 7 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 5 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
- М’ята свіжа – для прикраси
- Для начинки: –
- Чорниця – 300 гр.
- Малина – 100 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з чорницею і малиною? Займіться приготуванням тіста для пирога. Для початку відокремте білки від жовтків. Робіть це акуратно, адже ні краплі жовтка не повинно потрапити в білки, щоб вони добре взбились.
Яєчні жовтки збийте блендером з цукром, до моменту, поки маса не посвітлішає і не стане пишною.
У збиті з цукром жовтки всипте ванільний цукор, просіяти пшеничне борошно з розпушувачем для тесту, а потім влийте вершки. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
В окремій глибокій ємності збийте білки з дрібкою солі до стану густої піни.
В кілька етапів введіть збиті білки в раніше змішані інгредієнти. Робіть це дуже обережно, щоб не порушити легкість білків.
Зробіть «французьку сорочку», змастити форму для випічки тонким шаром вершкового масла і присипавши борошном.
Влийте у форму для випічки третю частину тіста і поставте в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 5-10 хвилин.
Тісто просто має покритися рум’яною скоринкою.
Дістаньте форму для випічки з духовки і на запечене тісто висипте ягоди. Рівномірно розподіліть їх.
Залийте ягоди рештою тестом і поверніть пиріг в духовку. Випікайте при 180°С ще півгодини.
Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, прикрасити ягодами і листочками м’яти. Пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачного!