Приготуємо заливний пиріг з малиною. В якості основи замісимо сирне тісто. Після випікання воно залишається ніжним, трохи вологим і в поєднанні зі сметанною заливкою і соковитою малиною дасть дуже приємний на смак результат. Щоб пиріг зручно було нарізати, дайте йому повністю охолонути після випікання: сметанний шар затвердіє і буде добре тримати форму.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Сир 5% – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Розпушувач тіста – 12 ч. л.
  • Для заливки: –
  • Сметана – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Малина – 2 склянки
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати заливний пиріг з малиною і сметаною просто! Розм’якшене вершкове масло розтираємо в мисці з розпушувачем і дрібкою солі. Вливаємо молоко, інтенсивно розмішуємо.

Додаємо сир, перемішуємо. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо еластичне м’яке тісто.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Також можна застелити дно промасленим пергаментом, щоб потім легше було діставати готовий пиріг. Сирне тісто розподіляємо руками по дну форми, робимо невеликі бортики.

Малину перебираємо, промиваємо, добре обсушуємо на рушник від залишкової вологи. Ягоди викладаємо на тісто у формі і розподіляємо по всій площі.

Для приготування заливки змішуємо в мисці сметану, цукор, ваніль і яйця. Досягаємо повної однорідності.

Заливаємо малину на тесті сметанною сумішшю.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з майбутнім пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо протягом сорока – п’ятдесяти хвилин. Начинка до кінця випічки повинна схопитися, а тісто по краях – добре зарум’яниться.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, повністю охолодити. Після охолодження випічку витягаємо з форми і розрізаємо на порції.

Смачного!

Заливний пиріг Заливний пиріг на молоці Пиріг з малиною в духовці Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані