Якщо вам треба швидко спекти десерт до чаю – приготуйте шарлотку з чорницею, замість традиційних яблук. Чорниця, як ягода смачна і корисна, додасть вашому десерту особливі смакові нотки. Щоб шарлотка вийшла пишною, замішуємо тісто на суміші кефіру зі сметаною, розпушувачем і рослинним маслом. Чорницю можна брати і свіжу та заморожену. Випікаємо чорничну шарлотку в духовці, хоча можна і в мультиварці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 200 мл
  • Сметана – 0.5 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Чорниця – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до готування пишною шарлотки з чорницею в духовці. Продукти для приготування: заздалегідь підготуйте в потрібній кількості і потримайте їх при домашньої температурі, щоб не були холодними.

В окремій мисочці з допомогою віночка, добре збийте три курячих яйця з потрібною кількістю цукру.

Кефір трохи підігрійте, щоб був теплим, і перелийте його в мисочку. Також додайте вказане в рецепті, кількість рослинного масла, сметану і насипте щіпку солі. Просіяне на сито ложкою перемішайте борошно з розпушувачем тіста. Потім цю суху суміш порційно насипайте до рідкій основі та з допомогою віночка замісіть тісто до однорідної текстури, як у густої сметани, тому борошна може піти менше.

Деко застеліть шматочком пергаментного паперу і нанесіть на неї тонкий шар масла. Половину замішаного тіста викладіть на деко рівним шаром.

До решти тіста насипте підготовлену чорницю і акуратно, щоб не пошкодити ягідки, перемішайте.

Чорничне тісто рівним шаром розподілите поверх першого.

Випікайте шарлотку в духовці при 180°С в середньому 40 хвилин, щоб шарлотка стала рум’яною. Тривалість випічки може бути іншою, що залежить і від вашої духовки. Спечену пишну шарлотку, трохи остудіть у вимкненій духовці і потім можете нарізати порційно різними шматочками і подавайте до столу.

Вдалою і смачної випічки!

Бісквітна шарлотка Пиріг з чорницею Пироги ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка на сметані