Якщо вам треба швидко спекти десерт до чаю – приготуйте шарлотку з чорницею, замість традиційних яблук. Чорниця, як ягода смачна і корисна, додасть вашому десерту особливі смакові нотки. Щоб шарлотка вийшла пишною, замішуємо тісто на суміші кефіру зі сметаною, розпушувачем і рослинним маслом. Чорницю можна брати і свіжу та заморожену. Випікаємо чорничну шарлотку в духовці, хоча можна і в мультиварці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 3 склянки
- Кефір – 200 мл
- Сметана – 0.5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Чорниця – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування пишною шарлотки з чорницею в духовці. Продукти для приготування: заздалегідь підготуйте в потрібній кількості і потримайте їх при домашньої температурі, щоб не були холодними.
В окремій мисочці з допомогою віночка, добре збийте три курячих яйця з потрібною кількістю цукру.
Кефір трохи підігрійте, щоб був теплим, і перелийте його в мисочку. Також додайте вказане в рецепті, кількість рослинного масла, сметану і насипте щіпку солі. Просіяне на сито ложкою перемішайте борошно з розпушувачем тіста. Потім цю суху суміш порційно насипайте до рідкій основі та з допомогою віночка замісіть тісто до однорідної текстури, як у густої сметани, тому борошна може піти менше.
Деко застеліть шматочком пергаментного паперу і нанесіть на неї тонкий шар масла. Половину замішаного тіста викладіть на деко рівним шаром.
До решти тіста насипте підготовлену чорницю і акуратно, щоб не пошкодити ягідки, перемішайте.
Чорничне тісто рівним шаром розподілите поверх першого.
Випікайте шарлотку в духовці при 180°С в середньому 40 хвилин, щоб шарлотка стала рум’яною. Тривалість випічки може бути іншою, що залежить і від вашої духовки. Спечену пишну шарлотку, трохи остудіть у вимкненій духовці і потім можете нарізати порційно різними шматочками і подавайте до столу.
Вдалою і смачної випічки!
Бісквітна шарлотка Пиріг з чорницею Пироги ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка на сметані