Тісто з кефіру, борошна, вершкового масла, яєць, цукру, розпушувач, ваніліну і солі переливається у форму для запікання. Зверху викладається малина і пиріг запікається 40 хвилин. Він стане прекрасним доповненням до чаю, так як виходить дуже смачним і ароматним.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Малина – 400 – 500 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з малиною на кефірі в духовці? За 40 хвилин до початку приготування дістаємо всі складові тіста з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Також розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі або на плиті і охолодити його. У глибоку миску наливаємо кефір, додаємо цукровий пісок, ванілін, сіль і розбиваємо два яйця. Все ретельно збиваємо за допомогою віночка до однорідності.

Тепер вливаємо розтоплене вершкове масло і ще раз збиваємо.

Борошно з розпушувачем просіваємо через сито і відправляємо їх до рідких інгредієнтів. Вимішуємо тісто, поки воно не стане однорідним і без грудочок.

Беремо форму для запікання і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла.

Виливаємо туди 1/3 тесту на кефірі і зверху рівномірно розподіляємо ягоди малини.

Заливаємо все 2/3 тіста і знову викладаємо малину. Зверху розподіляємо все тісто.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди пиріг на 40 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або дерев’яної палички.

Даємо готовому виробу охолонути у формі, після чого перекладаємо його на тарілку для подачі. При бажанні присипаємо пиріг з малиною зверху цукровою пудрою. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Шарлотка без яблук Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка на кефірі