Шарлотка – дуже поширений десерт. Кулінари експериментують як з начинками, так і з тестом. Шарлотка з полуницею та сиром виходить ніжною і ароматною. Смачний пиріг просто летить, тому рекомендую готувати відразу декілька порцій.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати шарлотку з полуницею та сиром, в окрему ємність просіяти борошно разом з розпушувачем через сито. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукровим піском і ванільним цукром міксером на середній швидкості до пишної маси. По одному введіть курячі яйця, продовжуючи збивати.

Перекладіть сир і все добре перемішайте міксером, просіяне борошно з розпушувачем поступово введіть в отриману масу, добре перемішуючи міксером.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.

Попередньо вимиту і просушену полуницю розподіліть по тесту, трохи вдавлюючи. Форму поставте в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дайте пирогу охолонути. Вийміть з форми, перекладіть на блюдо.
Готову шарлотку за бажанням прикрасити цукровою пудрою і насолоджуйтеся!

Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка з ягодами