Незвичайний пиріг з ніжною сирною заливкою доповнює приємна кислинка ревеню. А оформлення пирога з плетінкою на поверхні додасть випічці загадковість.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Для заливки: –
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сир – 220 гр.
  • Для начинки: –
  • Вода – 20 гр.
  • Ревінь – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг з ревенем і сиром? Ревінь вимийте і наріжте тонкими довгими смужками.


Цукор з’єднайте з водою і закип’ятити в сотейнику. Покладіть в киплячий сироп ревінь на 30 секунд і дістаньте шумівкою. Розстеліть папір для випічки і сплетіть смужки ревеню в один аркуш, перекладаючи їх по черзі поруч один з одним.

Сир перекладіть в миску, додайте соду, просіяне борошно і м’яке масло. Порубаєте ножем і перемішайте руками тісто до однорідної консистенції.

Замісіть м’яке тісто і викладіть у форму, розподіляючи по поверхні руками. Зробіть наколи виделкою, щоб шар краще пропікся.

Поставте форму в духовку і запікайте 15 хвилин при 180 градусах.

Сир для заливки додайте до яєць і збийте.

Всипте цукор і перемішувати до розчинення кристалів.

заливки Влийте в тісто.

Зверху укладіть плетений лист з ревеню і випікайте 20-30 хвилин при тій же температурі в духовці. Розріжте пиріг на порційні шматочки і викладіть на плоске блюдо.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню