Незвичайний пиріг з ніжною сирною заливкою доповнює приємна кислинка ревеню. А оформлення пирога з плетінкою на поверхні додасть випічці загадковість.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сир – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Для заливки: –
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сир – 220 гр.
- Для начинки: –
- Вода – 20 гр.
- Ревінь – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з ревенем і сиром? Ревінь вимийте і наріжте тонкими довгими смужками.
Цукор з’єднайте з водою і закип’ятити в сотейнику. Покладіть в киплячий сироп ревінь на 30 секунд і дістаньте шумівкою. Розстеліть папір для випічки і сплетіть смужки ревеню в один аркуш, перекладаючи їх по черзі поруч один з одним.
Сир перекладіть в миску, додайте соду, просіяне борошно і м’яке масло. Порубаєте ножем і перемішайте руками тісто до однорідної консистенції.
Замісіть м’яке тісто і викладіть у форму, розподіляючи по поверхні руками. Зробіть наколи виделкою, щоб шар краще пропікся.
Поставте форму в духовку і запікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Сир для заливки додайте до яєць і збийте.
Всипте цукор і перемішувати до розчинення кристалів.
заливки Влийте в тісто.
Зверху укладіть плетений лист з ревеню і випікайте 20-30 хвилин при тій же температурі в духовці. Розріжте пиріг на порційні шматочки і викладіть на плоске блюдо.
Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню