Для тих, хто любить випікати в мультиварці, пропонуємо рецепт пісочного пирога з сиром і чорницею. Основа вироби – пісочна крихта, начинка – ніжна сирна маса з ягодами. Випікаємо в режимі «Випічка» протягом години. Важливо дати охолонути готового пирога – волога серцевина стабілізується, і пиріг можна буде легко розрізати на рівні шматочки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 240 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 170 гр.
- Ванільний пудинг – 40 гр.
- Чорниця – 110 гр.
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
- Для начинки: –
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 210 гр.
- Цукор-пісок – 140 гр.
Процес приготування:
Готувати пиріг з сиром і чорницею в мультиварці просто! Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно добре размягчилось. Нарізаємо його на невеликі шматочки і покласти в миску.
До маслу відразу додаємо просіяне борошно і розпушувач. Міксером з насадкою «гак» або ж руками розтираємо борошно з маслом, щоб вийшла велика структурна крихта. Вільної борошна залишитися не має – вона вся «піде» в крихту. Прибираємо його в холодильник і приступаємо до приготування сирної начинки.
В об’ємну миску викладаємо сир, розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, ванільний пудинг, додаємо сметану. Сир бажано використовувати м’який і жирний, так начинка вийде більш вершковою за смаком і ніжною консистенцією. Перемішуємо всі інгредієнти міксером або заглибним блендером до отримання повністю однорідної маси.
Чорницю миємо й обсушуємо на рушник від залишкової вологи. Якщо ягоди заморожені, то попередньо розморожуємо їх і зливаємо сік, що виділився. Додаємо чорницю в сирну масу, перемішуємо.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Висипаємо в неї половину приготовленої піщаної крихти, рівномірно розподіляємо її по дну.
На крихту викладаємо сирно-чорничну начинку, вирівнюємо її поверхню. Поверх висипаємо частину піщаної крихти. Поміщаємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку і вибираємо режим «Випічка» на одну годину. Натискаємо «Старт».
Після того, як час програми закінчиться, кришку мультиварки відкриваємо, чашу витягаємо, але пиріг не дістаємо. Даємо йому постояти в такому положенні п’ятнадцять-двадцять хвилин. За цей час начинка стабілізується, тісто охолоне і пиріг буде простіше дістати – його можна просто перевернути. Перекладаємо пиріг на блюдо.
Поверхню пирога посипаємо цукровою пудрою через ситечко. Розрізаємо його на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з сиром і чорницею Пиріг з чорницею Пироги