Заливний пиріг з капустою і яйцем на сметані і майонезі виходить смачним, в першу чергу, завдяки тесту. Воно виходить м’яким, низькопористий і з рум’яною скоринкою. Начинка соковита, тушкована капуста з рубаним вареним яйцем. Шматок такого пирога здатний грунтовно втамувати голод. На його приготування доведеться витратити якийсь час: начинка вимагає попереднього гасіння та охолодження. Але результат того вартий.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 6 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сметана – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна – 300 – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Приготування заливного пирога з капустою і яйцем на сметані і майонезі починаємо з підготовки начинки, оскільки її потім потрібно остудити перед викладенням на тісто. В об’ємну сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо ножем на дрібні кубики. Висипаємо цибулю в олію і обсмажуємо його при помішуванні до прозорості.

Тонко шаткуємо білокачанну капусту, добре обжимаем руками. Викладаємо капусту в сковороду до цибулі, перемішуємо, накриваємо кришкою, щоб маса швидше осіла і зволожилася.

Додаємо до осілого капусті сіль за смаком. Продовжуємо тушкувати, поки вона не стане повністю м’якою і не почне потроху темніти. Незабутній помішувати. Паралельно ставимо варитися три яйця. Варимо їх десять-дванадцять хвилин, потім охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.

Капусту викладаємо з сковороди в окрему миску, щоб вона швидше охолола. Варені яйця розрізаємо на невеликі шматочки і висипаємо в капусту, перемішуємо – начинка готова.

Для приготування тесту в окремому посуді збиваємо три яйця з сіллю і цукром до отримання однорідної маси.

Відміряємо вказану кількість майонезу і сметани, додаємо їх в яєчну масу.

Добре перемішуємо вінчиком.

Окремо змішуємо борошно з розпушувачем.

Отриману суху суміш просіваємо в миску з рідкими компонентами.

Добре перемішуємо до однорідності. Тісто виходить досить рідким, що ллється.

Форму для випікання пирога змащуємо вершковим маслом. Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно.

Половину приготованого тесту виливаємо в змащену форму.

Викладаємо на тісто остиглу капустяну начинку з яйцями.

Намагаємося розподілити її рівним шаром по всьому тесту.

Після того, як поклали начинку, виливаємо другу частину тіста, намагаючись закрити всю капусту.

Якщо десь начинка залишилася відкритою, нахиляємо форму в різні боки, даючи тесту розподілитися по всьому периметру форми.

Духовку попередньо розігріваємо до температури 180 градусів. Форму ставимо на середній рівень і випікаємо пиріг протягом сорока – п’ятдесяти. Поверхня повинна добре зарум’яниться, сам пиріг злегка збільшиться в об’ємі. Готовий пірор виймаємо з духовки, даємо йому охолонути. Потім розрізаємо випічку на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустой Заливний пиріг на майонезі Заливний пиріг на сметані і майонезі Пироги Тісто для заливного пирога з капустою Тісто для заливного пирога на сметані