Міцний хрусткий корж з пісочного тіста тримає ніжну начинку, яка, в свою чергу, просочує тісто, завдяки чому воно сильно не кришиться і не пересихає при випіканні.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сир – 200 гр.
- Вишня – 200 гр.
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з сиром та вишнями з пісочного тіста в духовці? Вершкове масло потрібно використовувати розм’якшеним. Для цього дістаньте його з холодильника заздалегідь, приблизно за півгодини-годину до початку готування. Потім наріжте його для зручності невеликими кубиками або пластинами, перекладіть в глибоку миску і перетріть з цукром до отримання однорідного, гладкого крему.
розбийте Яйця в окрему миску, відокремте жовтки, додайте їх до масляного крему і вимісіть все до однорідності. Миску з білками поки приберіть в холодильник.
Борошно просіяти через дрібне сито і по частинах введіть в яєчно-масляну суміш, ретельно перемішуючи, щоб не залишилося грудочок. Вимісити однорідне тісто, сформуйте кулю, затягніть целофаном або харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин.
Охолоджене тісто розкачайте в невеликий пласт, перенесіть на форму для випічки і руками підженете під неї тісто. Приберіть пісочну основу в холодильник на час, поки готується начинка.
Сир, якщо він досить великий, перетріть через сито, додайте цукор і перемішайте.
Миску з білками дістаньте з холодильника і збийте сухим чистим віночком, починаючи з середньої швидкості міксера і поступово її збільшуючи. Збивайте протягом 3-5 хвилин, до м’яких піків.
Невеликими порціями введіть білок в сир, акуратно перемішуючи, щоб не осіла піна.
Вишню відкиньте на друшляк і злегка відіжміть, щоб стекла зайва рідина.
Викладіть ягоди у форму з тестом і присипте їх зверху цукром. На вишню вилийте отриманий сирний крем і розрівняйте його ложкою або лопаткою.
Випікайте пиріг протягом 50 хвилин в духовці при температурі 180 С.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пиріг з сиром та вишнями Пироги