Пиріг з ревенем виходить не тільки смачним, але і красивим! Зовні ревінь в багатошаровій може нагадувати цибулю, але варто лише спробувати шматочок випічки з ним, то все встає на свої місця. Якщо ви ніколи не пробували випічку з ревенем, то однозначно варто почати з даного рецепту! Рецепт простий, приготування пирога з ревенем не займе багато часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Ревінь (заморожений) – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з замороженим ревенем? Вбиваємо яйця в глибоку ємність і збиваємо звичайною виделкою або вінчиком. Включаємо прогріватися духовку до температури 180 градусів.

До збитим яйця додаємо цукровий пісок і щіпку солі. Все перемішуємо до однорідної маси.

В яєчно-цукрову суміш просіваємо борошно пшеничне.

Вимішуємо тісто до однорідного стану.

Далі необхідно погасити соду оцтом і додати в тісто. Всі інгредієнти перемішуємо.

У форму для випікання викладаємо заморожений ревінь, рівномірно розподіляючи його. Заливаємо ревінь готовим тестом. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 25-30 хвилин.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і охолодити.

Коли випічка охолоне, витягуємо її з форми, посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки.

Приємного вам чаювання!

Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню