Пиріг з кабачка – не солодке блюдо, з ніжним вершковим смаком. Його можна вживати в прикуску з легким курячим супом замість хліба.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 700 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Сметана – 200 мл
- Сир Пармезан – 150 – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з тертого кабачка? Кабачки, помийте і натріть на середню за розміром тертку. Отриману масу відіжміть від зайвої вологи. З великих стиглих овочів потрібно попередньо вийняти серцевину з насінням.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
У мисці збийте вінчиком яйця з сіллю і приправами, потім додайте сметану, перемішайте до однорідної маси.
Борошно змішайте з розпушувачем, всипте її до рідкої маси, замісіть тісто без грудочок.
Додайте терті сир і кабачки, ретельно перемішайте.
прогрійте Духовку до 180 градусів. Форму для запікання застелити пергаментним папером, змастіть її маслом і викладіть тісто.
Поставте форму з тістом в духовку, запікайте протягом 40-60 хвилин, час запікання залежить від вашої духовки. Перевіряйте готовність пирога, протикаючи його зубочисткою, на ній не повинно залишатися шматочків сирого тіста.
Готовий пиріг можна подавати теплим або охолодженим.
Приємного апетиту!
Кабачки з сиром Пиріг з кабачків Пиріг з кабачків в духовці Страви з кабачків