Пиріг з кабачка – не солодке блюдо, з ніжним вершковим смаком. Його можна вживати в прикуску з легким курячим супом замість хліба.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 700 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Сир Пармезан – 150 – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг з тертого кабачка? Кабачки, помийте і натріть на середню за розміром тертку. Отриману масу відіжміть від зайвої вологи. З великих стиглих овочів потрібно попередньо вийняти серцевину з насінням.

Твердий сир натріть на дрібній тертці.

У мисці збийте вінчиком яйця з сіллю і приправами, потім додайте сметану, перемішайте до однорідної маси.

Борошно змішайте з розпушувачем, всипте її до рідкої маси, замісіть тісто без грудочок.

Додайте терті сир і кабачки, ретельно перемішайте.

прогрійте Духовку до 180 градусів. Форму для запікання застелити пергаментним папером, змастіть її маслом і викладіть тісто.

Поставте форму з тістом в духовку, запікайте протягом 40-60 хвилин, час запікання залежить від вашої духовки. Перевіряйте готовність пирога, протикаючи його зубочисткою, на ній не повинно залишатися шматочків сирого тіста.

Готовий пиріг можна подавати теплим або охолодженим.

Приємного апетиту!

Кабачки з сиром Пиріг з кабачків Пиріг з кабачків в духовці Страви з кабачків