Приємний і легкий літній пиріг, який відмінно підійде тим, хто не дуже любить концентрований смак чорної смородини. Тут яблуко відмінно його розбавляє і вносить свою цікаву нотку.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Борошно цільнозернові – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 170 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- чорна Смородина – 250 гр.
- Яблука – 1 – 2 шт.
- Вода – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з яблуками і чорною смородиною, підморожене вершкове масло наріжте невеликими кубиками або тонкими пластинками і перетріть з борошном до отримання розсипчастої крихти.
Введіть яйце, сіль і цукор і вимісіть тісто до однорідності. Якщо воно вийшло недостатньо еластичним і ніби ламким, додайте по столовій ложці холодну воду і знову ретельно вимісіть.
За підсумком у вас повинно вийти м’яке тісто, яке збирається в кому. Загорніть його в харчову плівку і приберіть на 30 хвилин у холодильник.
Тим часом наріжте часточками яблука спочатку, а потім тонкими пластинами, перекладіть в сотейник, додайте смородину і засипте цукор. Нагрівайте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, поки не з’явиться сік.
Крохмаль розведіть в невеликій кількості води, влийте до начинки і розмішайте. Доведіть рідину до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 2-3 хвилин, потім зніміть сотейник з конфорки.
Охолоджене тісто викладіть у форму для випічки, рівномірно розподіляючи його і формуючи бортики. Залиште приблизно чверть тесту для прикраси пирога.
Викладіть фруктово-ягідну начинку і розрівняйте її.
Залишки тіста нарвете руками і розсипте по поверхні пирога, або прикрасьте будь-яким іншим способом.
Виймайте пиріг, коли скоринка і бортики стануть яскраво-золотистого кольору, остудіть до кімнатної температури і подавайте.
Приємного апетиту!
Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги