Простий і швидкий рецепт випічки з малиною. Тісто готуємо на кефірі. В якості альтернативи можна використовувати кисле молоко. Ягоди перед закладкою в пиріг розморожуємо, щоб тісто не потрапило занадто багато вологи. Подаємо пиріг остиглим, розрізаємо на шматочки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 75 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Малина – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з замороженої малиною на кефірі? Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор і щіпку солі. Збиваємо вінчиком або виделкою до повної однорідності.
В яєчно-цукрову масу вливаємо кефір і додаємо дрібку соди, перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі, щоб воно стало рідким. Вливаємо його в загальну масу, добре перемішуємо.
Завершальним етапом всипаємо попередньо просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо гладке тісто без грудочок. Його консистенція повинна вийти такий, як густа сметана.
Форму для випічки промазуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, можна не змащувати. У підготовлену форму виливаємо приготоване тісто. На тісто розкладаємо ягоди малини, попередньо розморожені. Сік, що виділився при розморожуванні, зливаємо і пиріг не використовуємо, щоб не додавати тесту зайву вологу.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Поміщаємо в духовку форму з пирогом і випікаємо приблизно протягом сорока – сорока п’яти хвилин. Пиріг трохи збільшиться в об’ємі і покриється рум’яною скоринкою. Готовий пиріг виймаємо з духовки, звільняємо від форми, даємо охолонути. Посипаємо поверхню цукровою пудрою.
пиріг Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Пиріг з малиною в духовці ПП шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка з ягодами Шарлотка на кефірі