Простий і швидкий десерт, не вимагає особливих витрат. Відмінно підійде до чаю або щоб позбутися за короткий час від великого обсягу ягід або фруктів.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Мед – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з замороженої вишнею з листкового тіста? Половину листкового тіста розкачати на присипаної борошном робочій поверхні. Деко застелити пекарської папером і розкладіть на ньому пласт тесту.
Яблуко промийте під проточною водою, виріжте серцевину і наріжте тонкими часточками. Викладіть їх внахлест на листкове тісто і присипте за бажанням невеликою кількістю цукру.
Якщо берете заморожену вишню, то їй потрібно дати відлежатися деякий час в друшляку, щоб стік зайвий сік. Розкладіть ягоди поверх яблука, можете також присипати цукром і полити медом.
Другий пласт тіста розкачайте приблизно такого ж розміру, як і перший, і зробіть у ньому довільні надрізи.
Збийте яйце в окремій невеликій мисці і змастіть їм краю нижнього шару тесту. Зверху покладіть другий пласт, злегка прищепите край по периметру пирога. Залишилися яйцем змастіть зверху десерт для отримання при запіканні яскравою і насиченою скоринки. Можете присипати верхівку невеликою кількістю цукру, який розплавився під дією температури і утворює карамельну кірку.
Випікайте пиріг в розігрітій до 180 С духовці до золотистої скоринки, час залежить від вашої духовки і використовуваного тесту.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пиріг з замороженої вишнею Пироги