Справжня шарлотка повинна бути пишною і рум’яної. Такою вона може вийти і без розпушувача. Правильне і скрупульозне приготування тіста підніме яблучний пиріг, а особлива підготовка начинки зробить смак десерту дійсно незабутнім.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яблука – 6 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пишною шарлотки без розпушувача? Очищаємо яблука від шкірки і ріжемо їх кубиками. Позбавляємося від кісточок.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. На повільному вогні злегка обсмажуємо яблука. До них додаємо три столові ложки цукру і корицю. Начинку ретельно перемішуємо.

Для тіста відокремлюємо білки з жовтками. Залишився в склянці цукор поділяємо навпіл. З однією половиною збиваємо білки до рясної піни, з іншого – розтираємо жовтки до утворення однорідної маси. Гумовою лопаткою змішуємо дві суміші, потім маленькими порціями просіваємо до неї борошно. Все це збиваємо в однорідну масу.

Викладаємо на дно форми начинку з обсмажених яблук і рівномірно заливаємо тістом.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин. За цей час яблучний пиріг підніметься, стане пишним і рум’яним.

Дістаємо випічку з духовки, даємо трохи охолонути і перевертаємо на тарілку. Начинка з яблук повинна опинитися вгорі.

Ділимо пишну шарлотку на порції. Частування можна подавати, прикрасивши свіжими яблуками і паличками кориці.

Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична