Я дуже люблю всіляку домашню випічку і часто її готую. Сьогодні пропоную скористатися рецептом і приготувати пишні оладки на кисляку з розпушувачем. Цей рецепт досить простий і швидкий, з ним впорається навіть початківець кулінар.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кисле молоко – 350 мл
- Борошно пшеничне – 240 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати пишні оладки на кисляку з розпушувачем просто! В окрему ємність просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна і розпушувач.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця кімнатної температури і додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.
Ретельно перемішайте віночком до однорідної пишної консистенції.
Кисляк заздалегідь дістаньте з холодильника і підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі до теплого стану, а потім влийте до яєчної маси. Гарненько перемішайте. Просіяне борошно з розпушувачем поступово введіть до рідких інгредієнтів.
Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок. Для зручності озбройтеся віночком або міксером.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла.
Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, заповнивши всю поверхню сковороди. Готуйте, поки краю оладок не підрум’яняться, а тісто зверху не покриється пухирцями.
Потім за допомогою двох вилок або лопатки переверніть оладки на другу сторону і обсмажте оладки до апетитної рум’яної скоринки.
Готові оладки зніміть зі сковороди. Пишні оладки на кисляку з розпушувачем подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасити цукровою пудрою, свіжими ягодами або фруктами.
Приємного чаювання!
Оладки без дріжджів з розпушувачем Оладки без дріжджів і без соди Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без кефіру Оладки з розпушувачем Оладки на кисляку Оладки на кисляку без дріжджів