Я дуже люблю всіляку домашню випічку і часто її готую. Сьогодні пропоную скористатися рецептом і приготувати пишні оладки на кисляку з розпушувачем. Цей рецепт досить простий і швидкий, з ним впорається навіть початківець кулінар.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кисле молоко – 350 мл
  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати пишні оладки на кисляку з розпушувачем просто! В окрему ємність просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна і розпушувач.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця кімнатної температури і додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.

Ретельно перемішайте віночком до однорідної пишної консистенції.

Кисляк заздалегідь дістаньте з холодильника і підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі до теплого стану, а потім влийте до яєчної маси. Гарненько перемішайте. Просіяне борошно з розпушувачем поступово введіть до рідких інгредієнтів.

Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок. Для зручності озбройтеся віночком або міксером.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла.

Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, заповнивши всю поверхню сковороди. Готуйте, поки краю оладок не підрум’яняться, а тісто зверху не покриється пухирцями.

Потім за допомогою двох вилок або лопатки переверніть оладки на другу сторону і обсмажте оладки до апетитної рум’яної скоринки.

Готові оладки зніміть зі сковороди. Пишні оладки на кисляку з розпушувачем подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасити цукровою пудрою, свіжими ягодами або фруктами.

Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів з розпушувачем Оладки без дріжджів і без соди Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без кефіру Оладки з розпушувачем Оладки на кисляку Оладки на кисляку без дріжджів