Пропоную скористатися рецептом швидких і простих у приготуванні пишних оладок на молочній сироватці. Випічка виходить неймовірно ніжною і пухнастою. Оладки виглядають апетитно і ароматно пахне, залучаючи своїм запахом всіх домашніх.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молочна сироватка – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Джем – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пишних оладок на молочній сироватці? У глибоку посудину, в якій будете готувати тісто, просійте через сито необхідну кількість пшеничного борошна і додайте сухі дріжджі. Добре перемішайте. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і солі, розбийте куряче яйце кімнатної температури.

Сироватку заздалегідь дістаньте з холодильника і зігрійте при кімнатній температурі, або трохи підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі.

Підігріту сироватку введіть в миску з підготовленими інгредієнтами. Міксером або віночком ретельно перемішайте масу до однорідної гладкої консистенції. Миску накрийте чистим кухонним рушником або харчовою плівкою. Залиште тісто при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.

За цей час тісто добре збільшиться в обсягах. Розігрійте Сковороду на невеликому вогні. Потім змастіть необхідною кількістю рослинного масла. Столовою ложкою викладіть тісто. Обсмажте оладки до золотистого кольору з двох сторін на повільному вогні.

Готові оладки викладіть на блюдо або велику тарілку.

Пишні оладки на молочній сироватці подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв, за бажанням доповніть своїм улюбленим соусом або наповнювачем – варенням, джемом, згущеним молоком або сметаною. Я використовувала свій улюблений журавлинний джем.

Приємного чаювання!

Дріжджові оладки з яйцями Оладки без кефіру Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки без соди Оладки без соди і розпушувача Оладки на швидкодіючих дріжджах