Секретом успіху смачних оладок на кефірі на швидку руку є правильний заміс тіста. Важлива його консистенція, інакше з рідкого тіста вийдуть пласкі млинці, а дуже густий просто не пропечуться всередині. Тісто на кефірі не можна довго вимішувати, і йому потрібно дати час для расстойки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати оладки на кефірі на швидку руку? Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці і перелийте в посуд для замішування тіста. Потім додайте до нього соду, перемішайте і на 5 хвилин цю суміш залиште. Потім додайте до кефіру сіль і цукор і розмішайте.

Борошно просійте на сито, і краще просіяти 3 рази. Просіяне борошно порціями додайте до кефіру і замісіть тісто. Консистенція тіста повинна бути як густа сметана і воно повинно насилу стікати з ложки. Дайте замішаного тіста 10 хвилин на расстойку.

Добре розігрійте в сковороді олію і столовою ложкою накладайте тісто у вигляді невеликих оладок.

Обсмажуйте оладки на середньому вогні до рум’яного кольору з обох боків. При смаженні оладки «піднімуться».

Готові оладки подайте до сніданку гарячими і зі сметаною або улюбленим варенням.

Їжте на здоров’я!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без яєць Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів і без соди Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі класичні