Існує помилкова думка, що пишні оладки можна приготувати або на дріжджах, або на кисломолочних продуктах. Я хочу поділитися швидким та простим рецептом пухких і ніжних за текстурою оладок на молоці без дріжджів. В якості наповнювача можна використовувати різні сухофрукти або не використовувати їх взагалі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Борошно пшеничне – 240 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сода харчова – 0.75 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
- Яйце – 2 шт.
- Родзинки – 1 жменя
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Пишні оладки на молоці без дріжджів з содою готуються просто. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для пишних оладок на молоці без дріжджів. Заздалегідь дістаньте інгредієнти, що знаходяться в холодильнику. Візьміть глибоку миску, розбийте курячі яйця. Додайте трохи солі і ретельно збийте до однорідної консистенції з допомогою віночка або міксера.
Додайте цукровий пісок. Кількість регулюйте в залежності від своїх власних уподобань. Влийте необхідну кількість молока. У кілька прийомів додайте просіяне через дрібне сито борошно. Харчову соду погасите столовим оцтом і влийте до решти інгредієнтів. За допомогою віночка або міксера ретельно перемішайте до утворення гладкої, однорідної маси і повного зникнення грудочок.
Ізюм добре переберіть від зайвого сміття, ретельно промийте під теплою проточною водою, а потім просушіть, виклавши на паперові рушники. Підготовлений родзинки викладіть в приготоване тісто і добре перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився по тесту.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всій поверхні сковороди, на невеликій відстані один від одного. Зменшіть вогонь. Обсмажте оладки до золотистої скоринки.
Як тільки краю оладок підрум’яняться, скориставшись силіконової або дерев’яною лопаткою, переверніть на іншу сторону і обсмажте до золотистого кольору.
Приготовані оладки викладіть на тарілку або блюдо, попередньо застелене паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло. Після чого оладки перекладіть на блюдо для подачі. Готові пишні оладки на молоці без дріжджів подавайте на стіл в гарячому вигляді до чаю або кави, додатково прикрасивши свіжими ягодами або подавши варення, джем, згущене молоко або сметану.
Приємного чаювання!
Оладки Оладки без дріжджів Оладки без кефіру Оладки з родзинками Оладки класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки як у бабусі