Оладки на ряжанці з яйцями виходять об’ємними і рум’яними. Їх можна подавати до сніданку доповнивши сметаною або варенням. Домашні оцінять простий і апетитне блюдо, на приготування якого піде зовсім небагато часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ряжанка – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування пишних оладок на ряжанці з яйцями. Розбиваємо в глибоку зручну посуд яйця, додаємо до них сіль і цукор. Гарненько збиваємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Вливаємо ряжанку, збовтуємо отриману суміш. Просіваємо борошно і соду. Замішуємо тісто, поки воно не стане гладким і однорідним.

Розігріваємо сковороду, додаємо трохи олії і ложкою викладаємо тісто у формі невеликих оладок. Обсмажуємо з кожного боку приблизно по дві хвилини.

Завдяки соді й молочному продукту оладки добре зійде і вийдуть пишними. Подаємо їх до столу гарячими, можна злегка посипати цукром або доповнити сметаною. Готово!

Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без молока Оладки на ряжанці Оладки як у бабусі