Під час дієти або поста можна приготувати оладки на дріжджах, воді і без додавання яєць. Щоб вони вийшли пишними і тримали свою форму, треба замішувати тісто на теплій воді і борошно просіяти на сито 3 рази. Маючи в запасі трохи швидкодіючих дріжджів, ви швидко приготуєте це просте і смачне блюдо для сніданку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 1.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне (в тісто) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування оладок на дріжджах без яєць на воді? Воду для тіста трохи підігрійте. Перелийте її в зручну для замісу посуд, насипте вказане в рецепті кількість сухих дріжджів, солі і цукру і налийте рослинне масло. Ці інгредієнти добре перемішайте виделкою або вінчиком.

Борошно 3 рази просійте на сито. Потім її порційно пересипте в рідку основу і замісіть тісто до однорідного стану. Посуд з тестом прикрийте серветкою і помістіть її в будь тепле місце на 40 хвилин. За цей час тісто добре підійде.

Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Ложкою, змоченою у воді, викладайте тісто на розігріту сковорідку.

Обсмажуйте оладки на середньому вогні до рум’яного кольору з обох боків. Коли будете обсмажувати оладки на іншій стороні, можете сковорідку прикрити кришкою, щоб вони добре пропеклися і в середині.

Готові оладки викладіть на серветку для видалення зайвого жиру. Потім перекладіть їх на красиву тарілку і подайте до столу з улюбленим варенням.

Приємного апетиту!

Дріжджові оладки Оладки Оладки без кефіру Оладки без яєць і соди Оладки з сухими дріжджами Оладки як у бабусі Пісні оладки