Любителям простої домашньої випічки пропоную приготувати фантастичні за смаком пишні оладки з бананом на дріжджах. Випічка виходить неймовірно повітряної і ароматною, стане чудовим частуванням до чаю або інших гарячих напоїв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Свіжі дріжджі – 15 гр.
- Вода – 50 мл
- Банан – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пишних оладок з бананом на дріжджах? У невелику ємність викладіть необхідну кількість пресованих дріжджів і половину норми цукрового піску.
Потім додайте 50 мл теплої води, ретельно перемішайте до повного розчинення дріжджів.
Візьміть глибоку миску, розбийте куряче яйце, додайте залишився кількість цукрового піску і ванільний цукор.
Міксером або віночком збийте яйця до пишної однорідної консистенції.
Потім в отриману яєчну суміш додайте столову ложку рослинної олії.
Після чого влийте необхідну кількість кефіру, нагрітого до теплого стану в мікрохвильовці або на водяній бані.
Міксером або віночком добре перемішайте до стану однорідної консистенції.
До цього часу дріжджі добре підійдуть.
Отриману дріжджову суміш влийте до яєчної маси. Добре перемішайте віночком до стану однорідної консистенції.
Додайте сіль і в кілька прийомів поступово введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно.
Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок. Ємність з тістом накрийте чистим кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште тісто піднятися приблизно на 30-40 хвилин.
Як тільки тісто добре підніметься, очистіть банани від шкірки.
Очищені банани наріжте кружечками.
Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Потім змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на відстані один від одного, заповнивши всю поверхню сковороди.
Зверху викладіть кружечки бананів.
Після чого на банани викладіть невелику кількість тіста. Зменшіть вогонь до мінімального. Накрийте сковороду кришкою.
Коли бортики оладок підсмажаться, а тісто зверху добре схопиться і покриється пухирцями, з допомогою двох вилок або лопатки переверніть оладки на другу сторону і обсмажте їх до апетитного золотистого кольору без кришки.
Готові оладки з бананом на дріжджах викладайте на порційні тарілки, прикрасьте залишилися бананом і подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв.
Приємного чаювання!
Бананові оладки на кефірі Дріжджові оладки з яйцями Дріжджові оладки на кефірі Дріжджові оладки на кефірі без соди Оладки без розпушувача Оладки без соди Оладки на кефірі