Пропоную скористатися легким і швидким рецептом шоколадних оладок на молоці і порадувати своїх рідних і близьких. Оладки – відмінний варіант для сімейного недільного сніданку, також їх зручно брати з собою в якості перекусу в дорогу, на пікнік або на роботу.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Молоко коров’яче – 160 мл
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 1 шт.
  • Шоколад – 160 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Апельсин – для прикраси
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати шоколадні млинці на молоці просто! Візьміть свій улюблений шоколад. Найкраще підійде молочний або темний шоколад. Необхідну кількість шоколаду подрібніть ножем або поломайте руками на невеликі шматочки.

Необхідну кількість вершкового масла розтопіть на водяній бані або скористайтеся мікрохвильовою піччю.

Візьміть глибоку миску, додайте необхідну кількість цукрового піску, солі, какао-порошку. У кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно разом з розпушувачем. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти з допомогою віночка.

В ємність до розтопленого вершкового масла влийте необхідну кількість молока, розбийте куряче яйце. Міксером, блендером або міксером ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Поступово до рідких інгредієнтів введіть суміш сухих інгредієнтів і ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції, скориставшись зручним кухонним помічником.

В приготоване тісто додайте подрібнений шоколад і добре перемішайте. Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні. Потім налийте необхідну кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на відстані один від одного. Коли краї підрум’яняться, силіконової або дерев’яною лопаткою переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте до готовності.

Апельсини ретельно вимийте, обсушіть, потім очистіть від шкірки і білих плівок, розділіть на часточки. Готові шоколадні оладки викладайте на блюдо або тарілку, чергуючи з шматочками апельсинів.

Зверху присипте цукровою пудрою. Приготовлені шоколадні млинці на молоці подавайте на стіл з свіжозавареною кавою або ароматним чаєм.

Приємного чаювання!

Оладки Оладки без кефіру Оладки без соди Оладки з розпушувачем Оладки на молоці без дріжджів Оладки на молоці без соди