Несолодкі оладки з кабачка з пікантною часниковою ноткою виходять пишними за рахунок додавання соди. Кабачки краще всього взяти молоді, їх можна терти разом з шкіркою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування пишних оладок з кабачків. Кабачки добре вимити, витерти і потерти на дрібній тертці в широку миску.

Почистити часник з цибулею. Половину цибулини дуже дрібно нашаткувати, часник пропустити через прес і додати все це в кабачки.

Всипати туди ж сушені прянощі і мелений чорний перець.

До овочів просіяти пшеничне борошно, додати соду, не погашену оцтом.

Ретельно все перемішати.

Окремо розбити яйця.

Збити їх міксером або віночком до щільної піни.

Додати яєчну масу в миску з тестом на оладки, дати постояти при кімнатній температурі півгодини, щоб у борошні активізувалася клейковина.

Після цього розігріти з соняшниковою або оливковою олією сковороду. У тісто додати сіль і розмішати. Викладати кабачкову масу ложкою в киплячу олію, обсмажувати оладки з обох сторін. Коли оладки перевертаються, сковороду потрібно накривати кришкою.

Викласти готові оладки на паперові рушники, які вберуть надлишки жиру. Подавати з зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!

Коржі з кабачків Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без соди Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків на сковороді Оладки на воді без дріжджів Оладки на воді без яєць