Несолодкі оладки з кабачка з пікантною часниковою ноткою виходять пишними за рахунок додавання соди. Кабачки краще всього взяти молоді, їх можна терти разом з шкіркою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування пишних оладок з кабачків. Кабачки добре вимити, витерти і потерти на дрібній тертці в широку миску.
Почистити часник з цибулею. Половину цибулини дуже дрібно нашаткувати, часник пропустити через прес і додати все це в кабачки.
Всипати туди ж сушені прянощі і мелений чорний перець.
До овочів просіяти пшеничне борошно, додати соду, не погашену оцтом.
Ретельно все перемішати.
Окремо розбити яйця.
Збити їх міксером або віночком до щільної піни.
Додати яєчну масу в миску з тестом на оладки, дати постояти при кімнатній температурі півгодини, щоб у борошні активізувалася клейковина.
Після цього розігріти з соняшниковою або оливковою олією сковороду. У тісто додати сіль і розмішати. Викладати кабачкову масу ложкою в киплячу олію, обсмажувати оладки з обох сторін. Коли оладки перевертаються, сковороду потрібно накривати кришкою.
Викласти готові оладки на паперові рушники, які вберуть надлишки жиру. Подавати з зеленню і сметаною.
Приємного апетиту!
Коржі з кабачків Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без соди Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків на сковороді Оладки на воді без дріжджів Оладки на воді без яєць