Для любителів простої домашньої випічки хочу порекомендувати легкий у приготуванні рецепт пишних оладок з кислого йогурту. Рецепт досить швидкий і простий. З ним впорається навіть починаюча господиня. Приготуйте, і ви не залишитеся байдужими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скислий йогурт – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати пишні оладки з кислого йогурту? Скислий йогурт викладіть в глибоку миску, в якій будете замішувати тісто на оладки. Потім розбийте куряче яйце кімнатної температури. Йогурт можна використовувати будь – грецький, натуральний або фруктовий, а також питної.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім злегка остудіть і додайте в масу з йогуртом.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску. Я використовувала коричневий. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно в залежності від власних смакових переваг.

В окрему ємність кілька разів просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна, харчової соди і розпушувача. Поступово в кілька прийомів введіть сухі інгредієнти до отриманої масі.

Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної гладкої консистенції і повного зникнення грудочок, скориставшись віночком.

Ємність з тістом оберніть харчовою плівкою і залиште відпочити приблизно на 10-15 хвилин.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні. Після чого злегка змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Зменшіть вогонь до мінімального.

З допомогою столовою ложкою акуратно викладіть тісто на деякій відстані один від одного.

Як тільки краю оладок підсмажаться, а тісто добре схопиться, загусне і покриється пухирцями, з допомогою лопатки або двох вилок переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки.

Гарячі пишні оладки з кислого йогурту викладайте на блюдо або тарілку для подачі і подавайте на стіл з улюбленим соусом або наповнювачем – варенням, джемом, повидлом, згущеним молоком або сметаною.

Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содой Оладки без кефіру Оладки як у бабусі Оладьи