В урожайні роки я часто готую фруктове пюре з груш і слив на зиму. Для приготування натурального пюре не використовується цукровий пісок і додаткові консерванти. Корисне пюре з груш і слив відмінно підійде для дитячого харчування, а також може використовуватися в якості просочення для бісквітних коржів або приготування соусів та інших десертів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 3 кг
  • Слива синя (без кісточок) – 3 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пюре з груш і слив на зиму? Відберіть стиглі соковиті сливи і груші. Добре промийте їх у теплій воді щіткою для миття фруктів. Потім обсушити, виклавши на рушник. Груші очистіть від шкірки овочечисткою, видаліть насіння і серцевину, наріжте скибочками. Сливи розрізати уздовж і видаліть кісточки. Фрукти викладіть в каструлю з товстим дном, влийте склянку питної води, поставте на мінімальний вогонь і варіть фрукти близько години, накривши кришкою.

Проварені фрукти протріть через дрібне сито або скористайтеся заглибним блендером і подрібніть фруктову масу до однорідної гладкої консистенції прямо в каструлі, в якій готувалися фрукти. Подрібнену фруктову масу поставте на мінімальний вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть приблизно 7-10 хвилин, після чого зніміть з вогню.

Поки фруктове пюре доводиться до готовності, підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.

Гаряче пюре з груш і слив зніміть з вогню і акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по підготовленим стерильним банкам, а потім закрутіть стерильними кришками. Я використовую маленькі баночки від дитячого харчування.

Після чого переверніть гарячі банки з фруктовим пюре догори дном і закутайте чим-небудь теплим. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. А потім переверніть і перемістіть повністю остиглі банки з пюре з груш і слив на довгострокове зберігання в льох, підвал або комору.

Приємного апетиту!

Пюре з груш на зиму Сливи на зиму