Сливовий соус – це щось більше, ніж просто добавка до м’яса. Він відтіняє смак страв так, як належить. Легка кислинка, прянощі і солодощі – все це допомагає розкрити смак баранини, яловичини. Можна подавати його до стейкам і шашлику і отримувати від цього додаткову користь і заряд вітамінів.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Часник – 3 – 5 зуб.
  • Сіль – 1 – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 – 2 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Петрушка – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати кетчуп зі слив з часником на зиму легко! Візьміть стиглі сині сливи, стиглі і не пошкоджені. Переберіть плоди і видалите всі ті, що занадто м’які або підгнилі.

Видаліть сміття, листочки і хвостики з слив. Промийте їх акуратно в проточній воді, намагаючись не сильно пошкодити плоди.

Всипте сливи в каструлю, попередньо видаливши з них кісточки – якщо є. Залийте воду і тушкуйте на повільному вогні до розм’якшення плодів, близько п’яти або семи хвилин.

Сливи протріть за допомогою сита в каструлю, шкурки повинні залишитися в ситі. У вас вийде однорідне пюре із слив.

Промийте і очистіть часник, відміряйте сіль і спеції і видавіть часник в каструлю зі сливовим пюре. Додайте трави і сіль з перцем, перемішайте і варіть хвилин десять-п’ятнадцять після закипання суміші.

Готовий соус акуратно влийте в стерильні банки, загорніть стерильними кришками.

Банки з соусом переверніть догори дном і накрийте банки пледом або рушником до повного охолодження заготовки, а після того, як банки з соусом повністю охолонуть (близько доби), приберіть їх на зберігання в прохолодне темне місце.

Кетчуп зі слив Сливи на зиму