Пюре з яблук є одним з найбільш улюблених дитячих ласощів, яке можна легко і просто приготувати вдома, а якщо закатати в банки, то і зберігати тривалий час.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Ранетки – 2 кг
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Готувати пюре з ранеток для дітей на зиму легко! Промийте яблука під проточною водою і обсушіть рушником або паперовими серветками. Огляньте на наявність підбитих бочков, які вже почали темніти, і акуратно виріжте ножем, при необхідності. За допомогою овочечистки зніміть шкірку і вирізати серцевину з кісточками.
Наріжте яблука невеликими кубиками, складіть у каструлю, додайте воду і цукор. Приберіть все на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться, в іншому випадку він може пригоріти. Варіть яблука протягом 20-30 хвилин, залежно від розміру шматочків, поки вони не стануть повністю м’якими.
Тим часом можете простерилізувати банки, в яких будете влаштовувати пюре. Для цього у велику каструлю наберіть води і вставте відповідний за розміром друшляк або решітку для варіння на пару. Складіть в неї зверху банки й кришки і поставте не вогонь. Доведіть воду до кипіння і тримайте банки над нею протягом 10-15 хвилин. Потім дайте їм охолонути і обсохнути.
Поки банки остигають, сварившиеся яблука зніміть з вогню і з допомогою заглибного блендера подрібніть їх до отримання однорідного пюре, іноді перевіряючи ложкою, не забилися великі шматки в кути каструлі.
Розкладіть пюре по банкам і щільно закрийте кришками. Складіть закачування доньями вгору на постелене рушник і укутайте ковдрою. Залиште до повного охолодження, а потім приберіть в темне і прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Новости