Рецепт для мам, які хочуть приготувати яблучне пюре немовлятам своїми руками. Цукор ми не використовуємо, тому яблука потрібно брати зрілі і солодких сортів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 2,5 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати яблучне пюре немовлятам на зиму? Яблука ретельно промиваємо, обсушуємо, зрізаємо шкірку. Видаляємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки.

В каструлю з товстим дном викладаємо підготовлені яблука, заливаємо водою, ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо яблука при помішуванні двадцять-тридцять хвилин до повної м’якості.

Поки яблука тушкуються, стерилізуємо банки і кришки.

Тушковані яблука пробиваємо заглибним блендером. Отримане пюре доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини.

Готове пюре розкладаємо по банках, прикриваємо стерильними кришками.

Ставимо банки з пюре в каструлю з водою, на дно якої застеляємо рушник. Стерилізуємо п’ятнадцять-двадцять хвилин. Потім дістаємо банки і закочує їх кришками за допомогою спеціального ключа.

Даємо закаткам охолонути, після чого прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Смачного!

Новости