Самий смачний соус ткемалі – це приготований власними руками з виросла в саду аличі або сливи. Пряні трави і приємна гострота прекрасно доповнять м’ясне блюдо.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Алича – 1 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 0.5 – 1 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Як приготувати соус ткемалі в домашніх умовах? Аличу добре вимийте і складіть в глибокий таз. Трохи примніть ягоду толкачиком, щоб вона дала сік.

Поставте каструлю з аличею варитися на 20 хвилин після закипання, періодично помішуючи.

Протріть зварену ягоди через сито, видаливши шкіру і кістки.

Часник очистіть, покладіть в блендер. Перець помийте, видаліть насіння, наріжте на кілька частин і разом з приправою додайте до часнику. Вимийте зелень, розріжте на великі частини і покладіть в чашу і перекрутіть.

Пюре аличі поверніть в каструлю і поваріть 10 хвилин на малому вогні.

Всипте в нього цукор, сіль, пасту з спецій і готуйте ще 10 хвилин.

Розкладіть гарячий ткемалі по підготовленим стерильним банкам і закупорьте. Залиште соус охолонути на 6 годин або довше, укривши рушником.

Приємного апетиту!

Новости