Антонівка – солодкий і насичений за смаком сорт яблук, який відмінно підходить для приготування дитячого пюре. За бажанням можна додавати вершки, згущене молоко або інші фрукти і овочі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Вода – 100 мл
  • Лимонний сік – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати пюре з яблук антонівки для дітей на зиму легко! Попередньо промиті яблука обсушіть рушником або паперовими серветками, очистіть від шкірки, виріжте серцевину. М’якоть наріжте невеликими брусочками або кубиками, при необхідності позбавляючись від зіпсованих шматочків. Складіть нарізані брусочки в каструлю.

Збризніть яблука лимонним соком і посипте цукром. Акуратно перемішайте, щоб шматочки рівномірно вкрилися кристалами, залийте воду і поставте на середній вогонь. Доведіть рідину до кипіння, постійно перемішуючи яблука, щоб цукор не пригорів.

Варіть фрукти до повного їх розм’якшення, в середньому це займає 20-30 хвилин, залежно від розміру шматочків. Коли яблука проварилися зо до потрібної консистенції, зніміть каструлю з вогню і подрібніть вміст або за допомогою блендера до отримання однорідного пюре, або протріть через сито.

Банки тим часом стерилізуйте. Для цього приберіть їх в духовку, розігрійте разом з банками до 100 С і потримайте там 15 хвилин. Кришки прокип’ятіть у воді протягом 2-3 хвилин. Дайте банкам охолонути і підсохнути, перш, ніж наповнювати їх.

Розкладіть пюре по банкам і щільно закрийте кришкою. Це можуть бути як гвинтові кришки, так і для закачування під ключ. Складіть банки доньями вгору на постелене рушник, укутайте щільним рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Новости