Пекінська капуста чудово підходить для різних салатів, та й до того ж корисна за рахунок великого вмісту різних вітамінів. Вона добре «дружить» з багатьма смачними продуктами: м’ясом, сиром, куркою, грибами та ін Салати з пекинкой на столі завжди святковий і урочистий вигляд. За цим рецептом ви можете приготувати з пекінкі і кукурудзи смачний і корисний гарнір до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Капуста пекінська – 600 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Рецепт салатів з пекінською капустою і кукурудзою смачний! Пекинку добре промийте проточною водою, обсушити кухонним рушником і розріжте на дві половинки. Кожну половинку нашаткуйте соломкою до 5 мм завтовшки. Потовщену основу качана можете викинути.

Добре промийте зелень і дрібно наріжте. Зелену цибулю можна замінити луком-пореєм, буде смачніше. Морква почистіть і подрібніть на тертці з великими отворами.

Нашатковану капусту перекладіть в глибоку салатницю, по своєму смаку посоліть і трохи перемішайте ложкою. Потім до капусти додайте нарізані цибулю, кріп, терту моркву і консервовану кукурудзу.

В окремій чашці приготуйте заправку для салату. У неї покладіть подрібнений часникодавку часник, додайте цукор і налийте вказану кількість лимонного соку і масла. Заправку добре перемішайте вилкою.

Полийте салат приготовленою смачною заправкою, трохи перемішайте і відразу подайте до столу в загальній салатниці або порційно. Такий салат довго не зберігається, так як швидко втрачає свій презентабельний вигляд.

Приємного апетиту!

Новости