Рагу з кабачків і цвітної капусти – відмінне легке блюдо, яке можна подати самостійно, а можна і супроводити шматочком чого-небудь м’ясного при бажанні. У будь-якому випадку рагу легко засвоюється організмом і добре насичує. Для кольору і смаку додаємо шматочки помідорів, а при подачі не забуваємо щедро посипати страву подрібненою зеленню – це не тільки красиво, але і корисно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (середні) – 2 шт.
- Морква (середня) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста (середній) – 1 головка
- Капуста цвітна – 200 гр.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати рагу з кабачків і цвітної капусти. Цвітну капусту промиваємо під струменем проточної води. Розбираємо на суцвіття. У каструлі доводимо підсолену воду до кипіння і опускаємо в неї суцвіття цвітної капусти. Варимо протягом двох-трьох хвилин. Після цього суцвіття витягуємо з води в окремий посуд.
Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкими поперечними кружечками. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Кабачки миємо й обсушуємо. Якщо кабачки зрілі, з грубою шкіркою, то її обов’язково зрізаємо, а насіння виймаємо і викидаємо. Якщо плоди молоді, то використовуємо їх цілком. Підготовлені кабачки нарізаємо невеликими кубиками.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього відварені суцвіття цвітної капусти. Обсмажуємо пару хвилин на середній температурі плити. Потім додаємо нарізані кабачки, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще три-чотири хвилини.
Капусту з кабачками витягуємо з сковороди. У ту ж сковорідку кладемо кружечки моркви і подрібнений ріпчаста цибуля, при необхідності долив трохи рослинного масла. Обсмажуємо овочі до прозорості цибулі.
В каструлю складаємо цвітну капусту з кабачками і моркву з цибулею. Додаємо три-чотири столові ложки води і тушкуємо на середній температурі при закритій кришці протягом десяти хвилин.
Помідор нарізаємо тонкими скибочками і додаємо в рагу в кінці приготування. Разом з помідорами кладемо також сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо рагу і знімаємо з плити. Даємо овочам постояти перед подачею п’ять-десять хвилин – страва трохи охолоне й стане насиченим за смаком.
Гаряче рагу розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню петрушки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Кабачки в каструлі Кабачки з помідорами Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з кольоровою капустою ПП рецепти з кабачків